Не всі лайфхаки для сну в літаку є безпечними / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, REUTERS

Під час авіаперельоту багато пасажирів намагаються поспати, проте зробити це на незручних кріслах, особливо в економ-класі, не так вже й просто. А тому в соцмережах регулярно з'являються всілякі поради з приводу того, як заснути в літаку.

Однак далеко не всі з цих порад є безпечними. Не так давно один із користувачів виклав у TikTok такий лайфхак: щоб було зручніше спати під час польоту, можна підтягнути коліна до грудей, поставивши стопи на край свого крісла. А щоб ноги не з'їжджали вниз, ремінь безпеки варто закріпити не на поясі, як це передбачено правилами, а обв'язати навколо ніг, таким чином зафіксувавши їх.

Проте, експерт із подорожей Майкл Воллес у коментарі для Thrillist розкритикував цей лайфхак, назвавши його небезпечним для здоров'я та життя пасажира.

Відео дня

По-перше, у літаку завжди слід пристібати ремінь безпеки на талії на випадок раптової непередбаченої турбулентності.

"Якщо він (ремінь) прикріплений до ваших щиколоток, це може поставити вас у небезпечну для життя ситуацію, оскільки вам знадобиться додатковий час, щоб спочатку розстебнути і знову пристебнути ремінь безпеки", – пояснив Воллес.

Крім того, за його словами, якщо ремінь безпеки застебнутий на щиколотках, у деяких ситуаціях це потенційно може призвести до серйозних травм.

"Якщо літак потрапляє в турбулентність, через яку ви нахиляєтесь уперед з великою швидкістю, зіткнення з сидінням перед вами і вашими колінами може призвести до різних наслідків... Навіть легкий удар головою об коліна може спричинити струс мозку", – попередив експерт.

По-друге, навіть за відсутності турбулентності здоров'я пасажира у такій позі може бути поставлено під загрозу – на серцево-судинному рівні.

"Щільне прилягання ременя безпеки до щиколоток може призвести до погіршення кровообігу... У пасажирів можуть розвинутися незначні симптоми, такі як дискомфорт або оніміння. У важчих випадках у вас можуть виникнути тромби", – зазначив Воллес.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти попередили туристів, що спати під час зльоту і посадки літака насправді небезпечно. Крім того, що під час цих процесів пасажиру варто бути особливо уважним на випадок непередбачених ситуацій, не спати до моменту зльоту літака важливо, щоб знизити ймовірність баротравми вуха.

Своєю чергою досвідчений бортпровідник розповів про небезпечну звичку пасажирів, яка дуже дратує екіпаж – висовування ніг у прохід під час польоту.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.