При зльоті та посадці літака спати небезпечно / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, REUTERS

Є дві важливі причини, чому пасажири ніколи не повинні спати в літаку під час зльоту або посадки.

Як пише The Sun, сон у літаку може здатися ідеальним способом провести час під час польоту або надолужити втрачене через ранній виїзд, але це також несе серйозні ризики.

Зокрема, не спати до моменту зльоту літака важливо, щоб знизити ймовірність баротравми вуха – пошкодження органу слуху, викликаного різницею тиску всередині та зовні вуха, пояснює експерт.

Відео дня

Повідомляється, що такий дисбаланс може привести до хворобливого здуття барабанної перетинки, за відчуттям схожого на пірнання на дно басейну. В результаті мандрівники відчувають біль, відчуття закладеності, легку втрату або приглушеність слуху.

"Коли ми спимо, ми не ковтаємо стільки, щоб вирівняти тиск у вухах", – пояснив професор Університету Невади Ден Бабб у коментарі Travel and Leisure.

За його словами, більшість здорових дорослих можуть вирівнювати тиск у вухах, позіхаючи, ковтаючи або жуючи, тим самим відкриваючи євстахієву трубу в кожному вусі, але інші, такі як діти та немовлята, у яких менша євстахієва труба, можуть мати труднощі з цим.

Також знизити ризик баротравми вуха може використання силіконових затичок для вух.

"Інша причина не спати під час зльоту і посадки – це бути повністю обізнаним щодо того, що відбувається, якщо станеться надзвичайна ситуація, і пасажирам і членам екіпажу доведеться евакуюватися з літака", – додав Бабб.

Як повідомляв УНІАН, раніше туристів закликали не вибирати в літаках місця в проході при перельотах взимку, оскільки в холодну пору на цих місця набагато більше шансів підхопити вірус.

Також експерти розповіли, чому туристам не варто приймати гарячий душ відразу після авіаперельоту.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.