Експерт розповів, як спати в літаку і не страждати від зміни часових поясів / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

В організації тривалих авіаперельотів є чимало нюансів – необхідно подбати про їжу в літаку, про напої, і, звісно ж, про свій сон. Експерт із подорожей і засновник туристичного веб-сайту Travel Lingual Джеймс Сміт дав поради, як спати в літаку, щоб зменшити наслідки від зміни часових поясів під час довгих авіаперельотів.

"Для тих, хто не має розкоші подорожувати першим класом, є багато заходів, які можна застосувати, щоб забезпечити гарний відпочинок навіть на рейсах бюджетних авіакомпаній", — сказав він в коментарі Mirror.

Сміт радить, перш за все, пристосуватися до часового поясу місця призначення. Намагайтеся спати тоді, коли починається ніч у місці вашого призначення. При цьому в літаку ліпше вибрати місце біля вікна.

Відео дня

"Це не тільки дає вам стіну, на яку можна спертися, але й позбавляє перешкод, якщо іншим пасажирам потрібно скористатися туалетом. З іншого боку, сидіння біля проходу можуть забезпечити трохи більше місця для ніг", — сказав він.

Крім цього, експерт радить подбати про те, щоб одягатися зручно, вибирати вільний одяг з тканини, що дихає. В разі зміни температури в салоні також корисно мати багатошаровий одяг. Також слід подбати про підтримку шиї (ергономічна подушка для подорожей може допомогти), ізоляцію від світла та шуму (візьміть маску для очей і шумопоглинаючі навушники або беруші). 

Повітря в салоні може бути досить сухим, тому дуже важливо пити воду до та під час польоту. Водночас експерт радить уникати кофеїну та алкоголю.

Сміт також наголошує, що ліпше буде обмежити час використання гаджетів під час перельотів.

"Хоча ці поради можуть підвищити шанси на комфортний сон у літаку, організм кожного реагує по-різному. Важливо знайти те, що найкраще підходить для вас, і створити персоналізований режим сну під час польоту", – резюмує експерт.

Поради туристам - як зробити авіапереліт комфортним

Бортпровідник Томмі Кімато назвав кілька речей, які ніколи не варто робити в літаку.

А стюардеса авіакомпанії Emirates поділилася рекомендаціями, як зробити свій переліт комфортним, коли ви подорожуєте на далекі відстані.

Вас також можуть зацікавити новини: