Туристам радять не приймати гарячий душ після авіаперельоту / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Після виснажливого авіаперельоту багато мандрівників прагнуть якомога швидше прийняти тривалий гарячий душ. Однак це є поганою ідеєю.

Менеджер з обслуговування клієнтів Qantas Тревіс Карінчі, який через свою роботу пролітає близько 60 тисяч миль на місяць, стверджує, що туристам слід вибирати більш прохолодний душ, а не гарячий, пише The Sun.

"Я уникаю занадто гарячого душу, який, хоча і виглядає спокусливо після довгого польоту, також є надійним способом висушити шкіру", – зазначив він.

Відео дня

Експерти стверджують, що гарячий душ не тільки сушить шкіру, але і має інші негативні побічні ефекти. Наприклад, виникнення шкірних захворювань, таких як екзема, а також виникнення прищів, оскільки гаряча вода позбавляє шкіру натуральних олій і корисних бактерій.

"Занадто тривалий душ (особливо гарячий душ) може позбавити вашу шкіру натуральних олій, що призведе до сухості", – пояснив фармацевт Chemist Click Аббас Канані.

Водночас холодний душ – набагато кращий варіант, особливо при зміні часових поясів, адже він покращує кровообіг, що дає швидкий приплив енергії, пояснюють експерти.

"Холодна вода стимулює вироблення норадреналіну та бета-ендорфінів. Коли ми приймаємо холодний душ, від наших нервових закінчень в мозок посилаються електричні імпульси, і ця хімічна реакція може мати на деяких людей антидепресивну дію", – пишуть в WebMD.

При цьому редактор The Point's Guy Нікі Кельвін закликає туристів приймати душ після польоту, а не до нього, адже ранній ранковий душ – це марна трата часу, яка позбавляє мандрівників додаткового часу для сну.

"Прийміть душ напередодні ввечері, так як це скоротить час на збори на 20 хвилин, а це означає, що ви зможете довше лежати в ліжку", – зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерт зі сну розповів, як уникнути джетлагу при довгих перельотах

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.