На місцях біля вікна у пасажирів найбільше шансів заснути / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, REUTERS

Багато пасажирів вважають за краще використовувати час у польоті з користю, тобто на сон. Утім, далеко не у всіх із них у підсумку виходить швидко заснути.

Тепер же експерти вирішили додати ще одну корисну пораду в скарбничку лайфхаків щодо сну в літаку. Виявляється, на швидкість вашого засинання на борту може впливати місце, на якому ви сидите. А тому, якщо ви рішуче налаштовані виспатися в польоті, але вам не завжди це так просто вдається, можливо, варто подумати над тим, щоб забронювати собі певні місця. Причому це не обов'язково мають бути дорогі місця в першому класі, пише The Sun.

Експерти зазначають, що не всі місця в економ-класі однакові. Наприклад, сидіння біля вікна майже напевно можуть забезпечити пасажиру кращий сон. По-перше, у такому разі вас точно не будуть постійно турбувати інші пасажири у вашому ряду, які встають у туалет. По-друге, вікно можна використовувати як опору, на яку можна покласти голову і прикласти плече.

Відео дня

Також більше шансів для сну дають місця в рядах біля аварійних виходів – ці сидіння хоч і найчастіше не відкидаються, зате там є додаткове місце для ніг, що дасть вам змогу витягнутися.

А ось чого варто уникати, якщо ви хочете поспати в літаку – так це місць в останньому ряду. Бортпровідники попереджають пасажирів, що під час турбулентності літаки ззаду трясуться набагато сильніше, ніж спереду. Крім того, якщо туалети розташовані в задній частині літака, то ви також ризикуєте бути постійно розбудженими пасажирами, які проходять повз, або неприємним запахом. Також останній ряд у літаку не завжди відкидається.

Ба більше, пасажирам, які сидять позаду, доводиться довше чекати виходу після приземлення літака, якщо пасажирів випускають тільки на передні двері.

При цьому експерти нагадують, що популярні місця необхідно бронювати заздалегідь.

Проте вони також попереджають, що всі ці зусилля з вибору ідеального місця для сну можуть виявитися марними, якщо ви сидите поруч із дитиною, яка кричить. У такому разі варто також подбати про шумоізолюючі навушники.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерт із подорожей Майкл Воллес розкритикував популярний лайфхак із TikTok, який блогери радили використовувати, щоб швидше заснути, назвавши його небезпечним для здоров'я і життя пасажира.

Крім того, лікарі розкрили вплив авіаперельоту на організм, а також дали кілька корисних порад, як себе вберегти.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.