З падінням візової стіни в Європу українці зможуть своїми очима побачити красиві курорти Старого Світу. Тим більше що при завчасному плануванні відпочинок в Болгарії або Польщі обійдеться не дорожче, ніж на українському узбережжі Чорного моря.

Несебр – Болгарія

Читайте такожЗдорова альтернатива морю: унікальні цілющі джерела України

Курорт поєднує в собі неймовірну природу та красу старовинного міста, яке повністю знаходиться під захистом ЮНЕСКО. Несебр – багатогранний, тут є відмінні пляжі, безліч визначних пам'яток та красиві пейзажі. Туристи приїздять сюди як за морським відпочинком, так і за прогулянками в історичних місцях.

Дубровник - Хорватія

Дубровник називають найдорожчим курортом Хорватії та містом-музеєм під відкритим небом. Курорт мало пристосований для відпочинку з маленькими дітьми через свої бетонні платформи. Однак добре підійде для активних туристів, які люблять гучні пляжі та історію Середньовіччя. Також у Дубровнику знімали багато сцен фільму «Гра престолів».

Будва – Чорногорія

Будву ще полюбляють називати "Чорногорським Маямі" - через довжелезні та красиві пляжі. Любителям спокійного відпочинку тут може не сподобатися - грає гучна музика та людно. Більшість муніципальних пляжів вкриті дрібною галькою, що не зовсім комфортно для дітей.

Мамая - Румунія

Курорт Мамая - найстаріший на березі Чорного моря, гарно підходить для відпочинку з маленькими дітьми. Мамая славиться не тільки своїм пляжним відпочинком, а й лікувальними грязями та м’яким кліматом. Також у місті є канатна дорога, яка проходить над усім курортом.

Саранда – Албанія

Албанський курорт славиться м’яким кліматом та сонячною погодою майже цілий рік. Тут ви не побачите натовпу людей та не почуєте галасливого шуму. Оливкова олія із цього регіону вважається однією з найкращих в світі за якістю і смаком.

Гданськ – Польща

Морський курорт Гданськ – це 23 км найчистіших пляжів та красива тераса для прогулянок. Тут добре відпочивати з маленькими дітьми, оскільки море мілке і гарно прогрівається. Туристи відвідують Гданськ як заради морського, так і цікавого екскурсійного відпочинку.

Який би відпочинок не вибрали – в Україні чи за кордоном – ми бажаємо вам гарно провести відпустку і сподіваємося, що наші поради вам були корисні! Гарних емоцій та приємного відпочинку!