Влітку, коли у багатьох настає період відпусток, виникає питання про те, де відпочити. Якщо вас найбільше приваблює море, вам може бути корисна сьогоднішня добірка морських пляжів України.

Коблево (Миколаївська область)

Читайте такожЗдорова альтернатива морю: унікальні цілющі джерела України

Курорт Коблево сміливо можна назвати селищем контрастів. З одного боку тут можна оселитися в апартаментах класу VIP за 2000 гривень на добу. А з іншого - розташуватися великою компанією прямо під відкритим небом у наметі.

Затока (Одеська область)

Затока унікальна тим, що відпочиваючи в селищі, можна відразу скупатися в морській та прісній воді. З одного боку Затоки - Чорне море, а з іншого - Дністровський лиман. Незважаючи на безпосередню близькість до Одеси, ціни в Затоці на порядок нижче.

Залізний Порт(Херсонська область)

Залізний Порт ще називають "Херсонським Лас-Вегасом" через бурхливе нічне життя. Найчастіше сюди їдуть компанії молодих людей, щоб розважитися. В Залізному порту досить глибоке, відкрите море та мінімальна концентрація медуз.

Лазурне (Херсонська область)

Лазурне - недорогий сімейний та молодіжний курорт на узбережжі Чорного моря. Тут є оздоровчі табори і пансіонати, в тому числі дитячі, а також готелі різного ступеня "зірковості". В сезон часто проводяться різні фестивалі та концерти, є розваги для молоді та дітей.

Чорноморськ (Одеська область)

Галасливий, веселий, активний - саме так зустрічає Чорноморськ своїх гостей. Міському пляжу вже кілька років поспіль присвоюється «Блакитний прапор» - головний символ чистоти. Щорічно в Чорноморську проходить Metal Special Fest і Black Sea Metal Festival.

Кирилівка (Запорізька область)

Популярний морський курорт на Азовському морі славиться помірним кліматом і безпечним морем. Найчастіше в Кирилівку люблять приїжджати з дітьми, оскільки море тут мілке і тепле. У селищі побудований найбільший в Україні аквапарк "Острів скарбів".

Скадовськ (Херсонська область)

Курорт має в своєму арсеналі цілющі грязі та джерела, а морське повітря збагачене солями хлору і йоду. Родзинкою курорту є Джарилгач – острів між затокою і морем. Острів безлюдний, тому його природу вдалося зберегти в первозданному вигляді.

Який би відпочинок не вибрали – в Україні чи за кордоном – ми бажаємо вам гарно провести відпустку і сподіваємося, що наші поради вам були корисні! Гарних емоцій та приємного відпочинку!