Тимофєєв втік з "ДНР" / Скріншот

Так званий "міністр доходів "ДНР" Олександр Тимофєєв, а також Олександр Казаков, колишній "радник" Захарченка, після того, як залишили псевдореспубліку, почали шукати підтримки в Москві.

Але ні Тимофєєв, ні Трапезников, ні Козаков не змогли потрапити на прийом до адміністрації президента РФ, передає "Новая газета".

Читайте такожУ "ДНР" знайшли заміну втікачеві "Ташкенту"

Відео дня

"За нашими даними, Тимофєєв поїхав у Крим, щоб спробувати через "голову" регіону Аксьонова вийти на провідних російських чиновників, щоб зберегти свої позиції: зокрема, того ж Козака. Віце-прем'єр Дмитро Козак в уряді РФ перекинутий на ПЕК, однак контроль над Кримом зберіг за собою, а Крим — це, можна сказати, тил для самопроголошених республік. Туди тікають люди і виводяться гроші", - йдеться в розслідуванні.

Це, зазначає видання, одна з причин, завдяки якій Козак гіпотетично отримує вплив і на Донбасі. Друга причина — це вугілля, яке тепер теж "під Козаком".

Як повідомляв УНІАН, в результаті вибуху в кафе "Сепар" в центрі Донецька 31 серпня ватажок "ДНР" Олександр Захарченко убитий, а Тимофєєв отримав поранення. Крім того, ліквідовано охоронеця Захарченка.