Петро Порошенко пояснив, навіщо Україні ракетні стрільби на півдні / фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив президент України Петро Порошенко на церемонії вручення штандарту батальйону оперативного призначення Національної гвардії імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького.

Читайте такожРакетні випробування біля Криму: Порошенко повідомив про перші успішні пуски

«Взагалі-то ще раз наголошую: єдина причина, яка зараз примушує нас робити ці навчання (Повітряних сил ЗСУ – УНІАН), – це необхідність бути постійно готовими до повномасштабного вторгнення з боку нашого агресивного сусіда», - сказав президент.

Відео дня

«Впевнений у тому, що за два роки ми продемонстрували, що ми побудували нову українську армію», - наголосив Порошенко.

"Хочу підкреслити, що пуски відбуваються і в повітряному просторі України, і над відкритим морем в повній відповідності з міжнародним правом", - додав президент.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 1 грудня, на півдні України розпочались навчання Повітряних сил ЗСУ, під час яких проводяться повітряні стрільби.

За даними ЗМІ, Росія погрожує ракетним ударом в разі проведення Україною ракетних стрільб поблизу Криму.

У відповідь секретар РНБО Олександр Турчинов попросив РФ не панікувати через ракетні стрільби України. Він підкреслив, що ракетні випробування Україна буде проводити згідно з усіма міжнародними зобов'язаннями і договорами у своєму суверенному повітряному просторі.

Спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко наголосив, що погрози не можуть перешкодити планам України провести військові навчання.