На Донбасі на міні підірвалася машина ОБСЄ / Фото УНІАН

Внаслідок підриву автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на тимчасово окупованій території Луганської області загинув громадянин Великої Британії Джозеф Стоун.

Читайте такожМЗС: підрив патруля ОБСЄ на окупованій території підтверджує спроби Кремля і бойовиків залякати спостерігачів

Про це народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

«Внаслідок вибуху міни на окупованій території України в Луганській області загинув співробітник місії ОБСЄ, громадянин Великої Британії, Джозеф Стоун», - написав він.

«Також внаслідок вибуху була контужена громадянка Німеччини Іва Гнелін. За наявною інформацією, її доставили до лікарні міста Луганськ, і їй надали медичну допомогу», - додав Геращенко. 

Він також зазначив, що трагедія сталася на тимчасово окупованій території України, тому українські правоохоронні органи не будуть допущені до проведення об'єктивного розслідування.

Читайте такожПорошенко відреагував на підрив патруля ОБСЄ в Луганській області

«Станом на зараз відомо, що одна з двох машин місії ОБСЄ зачепила колесом узбіччя дороги, після чого стався вибух. Очевидно, що співробітники місії ОБСЄ стали жертвами тотального мінування терористами доріг на окупованій частині України», - додав Геращенко.

Пізніше нардеп видалив згаданий пост зі своєї сторінки.

Ввечері перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ) Александр Хуг заявив на перс-конференції у Києві, що внаслідок підриву патруля місії ОБСЄ на Донбасі загинув громадян США і зазнали поранень двоє спостерігачів з Німеччини та Чехії. 

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 23 квітня, автомобіль патруля місії ОБСЄ підірвався на міні в Луганській області. Це сталося в районі села Пришиб, яке перебуває під контролем бойовиків "ЛНР". Загинув один спостерігач місії ОБСЄ, ще двоє зазнали поранень.

Раніше Reuters із посиланням на МЗС Австрії, яка зараз головує в ОБСЄ, повідомляло, що загиблий був громадянином США.