REUTERS

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала якнайшвидше розслідувати підрив автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на тимчасово окупованій території Луганщини.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на агентство dpa.

Читайте такожГолова МЗС Німеччини закликав негайно припинити насильство на Донбасі

Відео дня

"Федеральний уряд очікує, що усі сторони конфлікту якнайшвидше зроблять усе можливе, щоб з'ясувати, яким чином могла статись ця трагічна подія, та притягнути до відповідальності винних", - заявила Меркель.

Вона також закликала сторони конфлікту на Донбасі повністю дотримуватись режиму тиші.

У МЗС РФ висловили думку, що інцидент міг бути "провокацією, націленою на підрив процесу врегулювання конфлікту на Донбасі".

Інцидент збираються обговорити на засіданні Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі у Мінську 26 квітня, повідомив представник РФ у цій групі Борис Гризлов.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 23 квітня, автомобіль патруля місії ОБСЄ підірвався на міні в Луганській області. Це сталося в районі села Пришиб, яке перебуває під контролем бойовиків "ЛНР". Загинув один спостерігач місії ОБСЄ, ще двоє зазнали поранень. Загиблий був громадянином США, поранені - спостерігачі з Німеччини та Чехії.