Втрат серед бійців внаслідок ворожих обстрілів не було / фото УНІАН

З початку доби на Донбасі російсько-окупаційні війська 10 разів застосовували зброю проти українських військовослужбовців, зокрема двічі стріляли із заборонених Мінськими угодами мінометів.

Як повідомляється у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 18.00, втрат серед бійців внаслідок ворожих обстрілів не було.

Читайте такожГенсек ООН закликав дотримуватися "хлібного перемир'я" на Донбасі

Відео дня

На Приморському напрямку проросійські незаконні збройні формування ще до світанку та зранку відкривали вогонь по українських армійцях, котрі тримають оборону в районі Павлополя та Широкиного. При цьому бандити застосовували гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю та озброєння БМП.

На Донецькому напрямку ситуація відносно стабілізувалась, однак близько опівдня бойовики все ж таки одного разу обстріляли з протитанкових гранатометів та іншого піхотного озброєння оборонні укріплення сил АТО поблизу Авдіївки.

На Луганському напрямку противник порушував перемир'я п'ять разів. Зранку загарбники з мінометів калібру 120 мм били по опорних пунктах Збройних сил України неподалік Кримського та Новотошківського. Після обіду вони обстріляли зі стрілецької зброї один з підрозділів ЗСУ, що укріпився біля селища Жовте, та знову відкривали вогонь з протитанкових гранатометів в районі Бахмутської траси.

Раніше УНІАН повідомляв, що делегація європарламентарів у складі співголови Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС Даріуша Росаті та його колеги Міхаеля Галера відвідали Широкине та Маріуполь