Злочин під Іловайськом не має строку давнини / фото УНІАН

Генеральний штаб Збройних сил України докладе всіх зусиль, щоб покарати організаторів та виконавців Іловайської трагедії, яка сталась у серпні 2014 року.

Як ідеться в повідомленні прес-служби Генштабу у Facebook, «у ці дні увесь український народ у скорботі згадує жахливий кремлівський злочин. Третій рік поспіль ми віддаємо шану героїзму та мужності бойових побратимів під Іловайськом».

Читайте такожУчасники битви під Іловайськом вимагають від влади на суді допитати усіх причетних до операції зі звільнення міста

Відео дня

У Генштабі нагадують, що внаслідок підступного введення 24 серпня 2014 року російських військ на територію України військовослужбовці ЗСУ, добровольці і мобілізовані потрапили в оточення та під вогонь ракетно-артилерійських систем. «Це призвело до загибелі 366 українців, 429 воїнів отримали поранення, а 300 військовослужбовців потрапили в полон», - заявили у відомстві.

«Біль за понесені втрати не вщухає, адже він пройшов через кожне українське серце. Цей злочин не має строку давнини ні в моральній, ні в юридичній площині. Не має сумніву, що організатори та виконавці цього злочину будуть покарані, і Збройні сили України докладуть до цього усіх зусиль», - запевняють у Генштабі.

У Генштабі ЗСУ переконані, що політизація подій під Іловайськом грає на руку ворогу, штучно відволікаючи громадськість від справжніх винуватців, які знаходяться в Кремлі.

Як повідомляв УНІАН, Генеральна прокуратура України 14 серпня 2017 року оприлюднила результати розслідування подій під Іловайськом у серпні 2014 року.

Згідно з цими результатами, головним винуватцем Іловайської трагедії, внаслідок якої, лише за офіційними даними, загинули 366 українських бійців, є військове командування РФ. Генпрокуратура повідомила, що матеріали розслідування воєнних злочинів у ході подій під Іловайськом передано до офісу Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Також, на думку слідчих ГПУ, серед інших чинників трагедії – дезертирство, розвал армії за часів екс-президента Віктора Януковича та окремі помилки українського військового керівництва.