Експерт прокоментував часті зльоти винищувачів МіГ-31К / фото ua.depositphotos.com

Останнім часом в Україні частіше оголошують повітряну тривогу через зльоти російських винищувачів МіГ-31К, які є носіями ракет "Кинджал" – тільки за 17 серпня таких масштабних тривог було чотири. Проте ракети "Кинджал" є занадто дорогими для того, щоб витрачати їх на терор населення, Росія їх запускає лише для враження певних цілей.

Про це заявив в ефірі телеканалу FREEДОМ військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. Він наголосив, що цей літак вже став елементом терору. Біля 90% його підняттів в небо – морально-психологічний тиск. 

В решті випадків цей літак можуть застосовувати для виконання бойових завдань.

Відео дня

"Але як ми бачимо, це менш як 10%. Нещодавно по Коломиї було випущено ракети Х47-М2 "Кинджал", але це було зумовлено тим, що вони спробували відпрацювати на попередження щодо відправки пілотів, які готуються на F-16. Тобто ми бачимо, наскільки для них болюча тема авіації, F-16, нервова тема, що вони готові навіть запускати "Кинджали", щоб спробувати влучити в об’єкт, де перебувають пілоти, які в перспективі навчатимуться на цих винищувачах", – наголосив Коваленко. 

Експерт зауважив, що росіяни випускають ракети "Кинджал" лише у виняткових випадках.

Атаки ракетами "Кинджал" по Україні

За час повномасштабної війни росіяни застосовували ракети "Кинджал" для ударів по Україні усього кілька разів. Загалом українська ППО збила вже 14 цих ракет.

Востаннє ці ракети застосовували під час ударів 11 серпня. Ціллю росіян став аеродром на Івано-Франківщині, де перебувають перед відправкою на навчання за кордоном українські пілоти. Як зазначив речник Повітряних сил ЗСУ, одну з випущених ракет вдалося збити на Київщині.

Вас також можуть зацікавити новини: