Військовий експерт розповів подробиці операції по Герасимову / фото МО РФ

США не перешкоджали ліквідації глави Генерального штабу Російської Федерації Валерія Герасимова. У Вашингтоні дізналися вже після удару по командному пункту росіян.

"З розумними там (в Росії – УНІАН) проблема, судячи з того, скільки вже змінилося командувачів російськими військами в Україні - був двірників, був Лапін, Герасимов сам керував військами, ось зараз ніби як Суровікін командує", - зазначив військовий експерт Олег Жданов.

При цьому він вказав, що в США дізналися про операцію ЗСУ, коли вже удар по командному пункту було завдано. За його словами, до того моменту Герасимова там вже не було.

"США, як я розумію, не хотіли не хотіли конфронтації через зброю, якою б накрили Герасимова разом зі штабом. По-друге, може вони у них були якісь свої політичні причини. Україна все одно знайшла і вдарила. Коли вони попросили не завдавати удару по командному пункту, де імовірно міг бути Герасимов, то ми вже на той час завдали його. З якої випадковості, але Герасимов поїхав. Тому американці не завадили, вони хотіли нас відрадити від цього факту, але ми вчинили по-своєму, так як порахували", - підсумував Жданов.

Спроба ліквідувати Герасимова - що відомо

Видання The New York Times повідомило, що Валерій Герасимов приїжджав до окупантів на Донбас, і США намагалися відмовити Україну від його ліквідації. Зазначається, що у Вашингтоні навмисно приховали інформацію від українців про візит Герасимова, бо побоювалися, що його вбивство може призвести до ескалації.

ВСУ все одно дізналися про плани Герасимова. Тоді високопоставлені американські чиновники попросили українців скасувати атаку.

У свою чергу радник ОПУ Олексій Арестович розповів, що українські військові намагалися ліквідувати главу російського Генштабу Герасимова ще навесні, коли він був в Ізюмі Харківської області.

Вас також можуть зацікавити новини: