ЗСУ намагалися ліквідувати начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова / фото МО РФ

Радник Офісу президента України Олексій Арестович розповів, як українські військові намагалися ліквідувати голову російського Генштабу Герасимова, коли він був у Ізюмі Харківської області.

"Давай відкрию страшну таємницю. Герасимов був в Ізюмі, і ми били по Герасимову. Було таке", - заявив він у бесіді з російським юристом Марком Фейгіним.

За його словами, це сталося у другій половині квітня або у травні.

"Ми "накрили" штаб, в якому він був, рознесли його до чортової матері весь, у нуль. Там загинуло і без Герасимова достатня кількість старших офіцерів, охорони і так далі. Але він встиг від'їхати трохи раніше. Не встигли", - додав Арестович.

Валерій Герасимов - спроба ЗСУ ліквідувати російського генерала

Нагадаємо, днями The New York Times писав, що Герасимов приїжджав до окупантів на Донбас, і США намагалися відмовити Україну від його ліквідації.

Повідомлялося, що Штати дізналися про візит Герасимова, але приховали інформацію від українців. США побоювалися, що вбивство генерала може призвести до різкої ескалації конфлікту.

Попри це, ЗСУ все одно дізналися про плани Герасимова. Тоді високопоставлені американські чиновники попросили українців скасувати атаку.

Вас також можуть зацікавити новини: