Україна просить у західних партнерів винищувачі F-16 / REUTERS

Військовий аналітик, майор запасу Нацгвардії, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман припустив, що в питанні передачі американських винищувачів F-16 Україні США можуть не розкривати всі подробиці через потужну інформаційну війну.

"Якщо є затримка або не ухвалено рішення по цих літаках, то навіщо тоді виділяти 100 мільйонів доларів з бюджету США для того, щоб навчити наших пілотів користуватися цими літаками? Це перше питання", - зазначив експерт, передає 24 канал.

Також він додав, що риторика Заходу під час передачі танків теж була неясною.

Відео дня

Крім того, Гетьман акцентував на тому, що раніше США вже фактично дали "добро" на те, щоб інші країни передавали Україні бойові літаки. Враховуючи, що США володіють ліцензією на винищувачі F-16, то їхній дозвіл потрібен так само, як був потрібний дозвіл Німеччини на передачу ЗСУ німецьких танків Leopard.

Винищувачі F-16 для України - останні новини

Нагадаємо, 14 лютого засідання Контактної групи з питань оборони України ("Рамштайн-9") Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив, що не може сьогодні оголосити, що Україна отримає бойові літаки, в тому числі американські винищувачі F-16.

Також раніше повідомлялося, що президент Польщі Анджей Дуда поставив під сумнів можливість поставки Україні сучасних винищувачів F-16.