Винищувачі F-16 розраховані на простоту використання / фото US Air Force

Українські військові зможуть опанувати літаки F-16 за 6-8 тижнів. Про це повідомив президент Асоціації повітряних та космічних сил Великої Британії Грег Бегвел в інтерв'ю, яке показали під час інформаційного телемарафону.

Так, експерт відзначив, що обладнання літака F-16 істотно відрізняється від радянських аналогів, якими здебільшого користуються українські військові, але вони готові опановувати нову для себе систему літака.

"Винищувачі F-16 розраховані на простоту використання. Багато їхніх систем автоматизовані і дуже потужні. Досвідчений військовий пілот міг би почати користуватися таким літаком за 6-8 тижнів", - розповів Бегвел.

Відео дня

Винищувачі F-16 для України: подробиці

8 лютого виступаючи перед британськими парламентарями, президент Володимир Зеленський закликав Велику Британію та інші країни надати Україні бойові літаки.

9 лютого прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак оголосив про плани з організації підготовки українських пілотів. Сунак доручив міністру оборони Бену Воллесу опрацювати питання про те, які реактивні літаки Британія може передати Україні.

Водночас Воллес заявив, що Британія не зможе швидко передати Україні бойові літаки.

Вас також можуть зацікавити новини: