Окупанти підірвали Каховську ГЕС / Фото УНІАН, Віталій Данильченко

Російські окупанти здійснюючи теракт на Каховської ГЕС робили це в паніці. Такими діями вони мали намір зірвати можливе форсування Дніпра ЗСУ.

Про це повідомив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. При цьому аналітик зазначив, що ніколи не розглядав сценарій з форсуванням Дніпра як один з найбільш пріоритетних і навіть не як другорядний. "Але, мабуть, командування російських окупантів дуже болісно відреагувало на розвідку боєм в Запорізькій області і з криками "почалося!" підірвали дамбу", - пояснив ситуацію Коваленко.

Однак, на думку експерта, планом росіян було не тільки запобігання гіпотетичного форсування Дніпра.

Відео дня

"Зараз Південь України накриває хвилею гуманітарної катастрофи, якої не було в історії сучасних воєн і конфліктів. Руйнування, біженці, крах транспортного сполучення. Все це колосальні гуманітарні і не тільки, проблеми, які повинна буде вирішувати Україна найближчим часом. І я не виключаю, що задумкою окупантів був не просто зрив форсування, а зрив всього наступу, за допомогою створення масштабної гуманітарної катастрофи", - поділився думкою Коваленко.

Він додав, що саме катастрофою, окупанти вирішили відстрочити наступ ЗСУ в цілому, в будь-якій локації зони бойових дій.

"Ось тільки зробивши настільки жахливий злочин, порівнянний із застосуванням зброї масового ураження, вони ніяк не вплинули на підготовку і проведення наступу ЗСУ, а тільки показали всьому світу, що з маніакальною РФ слід вирішувати питання якомога швидше і якомога жорсткіше", - зазначив аналітик.

Підрив Каховської ГЕС

Російські окупанти зруйнували Каховську ГЕС в ніч на 6 червня. Президент України Володимир Зеленський сказав, що такі дії окупантів є терактом.

А сьогодні британський прем'єр Ріші Сунак зазначив, що росіяни досягнуть "нового дна", якщо стане зрозуміло, що за підрив Каховської дамби несе відповідальність Кремль. Однак при цьому він підкреслив, що розвідка ще не зробила висновку про те, чи причетний президент РФ Володимир Путін до підриву Каховської ГЕС.

Вас також можуть зацікавити новини: