Окупанти відчувають нестачу зброї та особового складу / facebook.com_GeneralStaff.ua

Російський підрозділи "Шторм Z" через брак особового складу стали комплектуватися ув'язненими.

Про це сказав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Він зазначив, що крім іншого, ці підрозділи нагадали про себе втечею з поля бою 39 "визволителів", зі зброєю в руках. 

Він зазначив, що в ході низки внутрішніх інцидентів стало ясно, як використовує зеків міноборони РФ в підрозділах "Шторм Z". "Хоча, в цілому, що дивного, скрізь вони одноманітне м'ясо на забій і не більше. Точно так само зеків у "вагнерах" застосовував і пригожин, різниця була лише в контролі маси", - зазначив аналітик.

Відео дня

При цьому, Коваленко зазначив, що на відміну від міноборони РФ в ПВК "Вагнер" зеків тримали в узді і питання про дезертирство не стояло, а відразу вирішувалося кувалдою по голові.

Аналітик зазначив, що на тлі гострої нестачі техніки, "міноборони РФ з осені 2022 року почало ліпити підрозділи з обмеженим функціоналом, а коли стало бракувати людей, почали юзати зеків".

"Але, отримавши доступ до можливості комплектування підрозділів зеками, не змогли підвищити ефективність "Штормів Z" і навіть гірше - не змогли контролювати гепатитну біомасу, яка стала просочуватися в тилову Росію", - пояснив ситуацию Коваленко.

Експерт підсумував, що ці моменти показують, що окупанти відчувають гострий дефіцит по комплектації як технікою так і особовим складом, а так само критичний рівень системи управління, що в перспективі може призвести до хаотизації серед російських окупантів.

Загони "Шторм Z" в Україні: що відомо

17 травня представник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий повідомив, що російське командування почало використовувати на фронті штурмові роти "Шторм Z", складені із злочинців, які не встигли потрапити до в'язниці. 

А 26 травня стало відомо, що в окупованому росіянами Лисичанську Луганської області з табору злагодження загону "Шторм Z" втекли 39 колишніх зеків.

Вас також можуть зацікавити новини: