Десятки озброєних екс-зеків втекли із загону "Шторм Z" / скріншот

В окупованому росіянами Лисичанську Луганської області з табору злагодження загону "Шторм Z" втекли 39 колишніх зеків.

Як повідомляє місцеве видання 161.ru, втеча сталася ще 24 травня. Під час втечі був убитий наглядач, військовослужбовець з так званого "міністерства держбезпеки ЛНР".

Зазначається, що ув'язнені, що втекли, озброєні і ховаються на автомобілях. Дезертирів шукають вже і у РФ, силовики Ростовської області отримали на них орієнтування.

Відео дня

До цього російський проект Gulagu.net повідомляв про можливість подібних НП, до організації яких може бути причетний ватажок ЧВК "Вагнера" Пригожин і його найманці. Мета - дискредитація російського Міноборони і подальший підрив репутації Шойгу, звинувачення у нездатності контролювати "Проект К" та звільнених для війни зеків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські військове керівництво щосили намагалося підтримувати дисципліну у своїх лавах під час війни в Україні, але проблеми тільки погіршилися після примусової мобілізації резервістів з жовтня 2022 року.

Також зазначалося, що російських солдатів саджатимуть у в'язницю за здачу в полон без серйозних поранень. Військовий РФ буде вважатися злочинцем, якщо здався в полон добровільно, єдиний варіант, коли РФ не буде вважати його злочинцем - якщо він був за своїм фізичним станом не здатний від нього ухилитися.