На Чонгарському мосту стався вибух / фото SHOT

Удар по Чонгарсокму мосту, ймовірно, носив попереджувальних характер.

Про це написав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. У зв'язку з цим експерт навів такий приклад: ВПС Ізраїлю, коли авіація ЦАХАЛ знищує об'єкти терористів в багатоповерхових будинках, вони спочатку запускають по даху цього будинку порожню болванку, попереджаючи таким чином, що скоро буде удар.

Коваленко пояснив, що таке "постукування" дає можливість мешканцям евакуюватися протягом 10 хвилин. Потім завдаэться удар бойовою ракетою або бомбою.

Відео дня

"Власне, те, що сталося на Чонгарі слід сприймати саме як "постукування". Адже сьогодні руйнується логістика, а завтра...",- зазначив аналітик.

Таким чином, поки обрізається зв'язок півострова з материковим півднем України, що створює загрозу для південного угруповання російських окупантів.

Крім того, екперт додав, що удар по мосту було завдано не Storm Shadow, у якій бойова частина - це проникаючого типу головка на 450 кг. "Фактично, від Storm Shadow міст на Чонгарі повинно було розворотити в мотлох", - пояснив він.

Вибух на Чонгарському мосту

Сьогодні вранці росіяни заявили про удари по мосту на кордоні окупованого Криму та Херсонської області. За повідомленням окупантів, "прилетіли" ракети Storm Shadow.

Як повідомив гауляйтер Херсонської області Володимир Сальдо, знищено дорожнє покриття автомобільного мосту в Чонгарі.

Вас також можуть зацікавити новини: