ЗСУ звільнили Андріївку / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Після звільнення Андріївки найближчим часом можна очікувати численні контратака з урахуванням насичення локації силами і засобами російських окупаційних військ. Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко припускає, що атакувати буде 72-га ОМСБр РФ.

"Мета просування Сил оборони України очевидна і зараз це вихід на 0513. Цей вихід значною мірою послабить логістику і, як наслідок, постачання бахмутського кодла. Причому не стільки самим контролем 0513, скільки вогневим контролем всієї логістики на Бахмут зі сходу", - зазначив експерт.

Що стосується Кліщіївки, то, як додав Коваленко, офіційних повідомлень про неї немає, але саме село сьогодні вже частково є сірою зоною:

Відео дня

"Окупанти регулярно намагаються повернути собі позиції атаками. Думаю, всі пам'ятають, як на Кліщіївку гнали навіть Т-90М "Прорив". Але всі ці спроби були безуспішними і лише успішно формували біля села звалище металобрухту".

Андріївка звільнена - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, у Генеральному штабі ЗСУ оголосили, що українські воїни звільнили населений пункт Андріївка Донецької області. Селище відвоювали у результаті злагоджених штурмових дій.

Пізніше в Третій окремій штурмовій бригаді повідомили подробиці звільнення Андріївки.

Вас також можуть зацікавити новини: