В Генштабі уточнили ситуацію з Андріївкою / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські воїни заволоділи населеним пунктом Андріївка Донецької області. 

Як повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні, Андріївку відвоювали в результаті злагоджених штурмових дій.

"В ході штурмових дій оволоділи Андріївкою Донецької області, завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах", - заявили у Генштабі ЗСУ.

Відео дня

Водночас на Бахмутському напрямку противник не полишає спроб прорвати оборону Збройних Сил України в районі Богданівки. В свою чергу Сили оборони в ході наступальних дій мали частковий успіх в районі Кліщіївки.

Оновлено о 9:06. Третя Окрема Штурмова Бригада офіційно оголосила про звільнення Андріївки.

"72 омсбр РФ - розбита вщент! В результаті блискавичної операції російський гарнізон Андріївки був оточений, відрізаний від основних сил та знищений", - йдеться у повідомленнні.

За дві доби Третя окрема штурмова бригада ліквідувала:

  • начальника бригадної розвідки ворога;
  • трьох комбатів ; 
  • та майже всю піхоту 72 бригади, разом з офіцерами і значною кількістю техніки.

"Станом на зараз бої тривають, наші підрозділи продовжують закріплюватись на нових позиціях. Відтак про конкретні цифри 200х, 300х противника та інші найцікавіші деталі операції - згодом. Підкреслюємо, підрозділи 72-ї омсбр РФ неодноразово діставали вагомих втрат та поразок від зіткнень з Третьою штурмовою раніше. Тепер, після відновлення та перегрупування, ворог зазнав тотального провалу", - зазначили у бригаді.

Штурмовики зауважили, що звільнення та утримання Андріївки - це шлях до прориву на правому фланзі від Бахмута, і ключ до успіху всього подальшого наступу.

"За результати цих боїв ми платимо високу ціну. І за кров кожного нашого бійця буде відплачено тільки кров’ю", - зазначили воїни.

Ситуація в Андріївці

Вчора, 14 вересня, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що Збройні сили України звільнили Андріївку під Бахмутом та закріплюються на нових позиціях.

Вона також уточнила, що основні бої тривають в районах Андріївки, Курдюмівки та Кліщіївки.

"І в нас там гарні новини. Андріївка - наша. Закріплюємося на зайнятих позиціях", - додала заступниця міністра оборони.

Через деякий час у 3-й окремій штурмовій бригаді спростували заяву про взяття Андріївки, називаючи її передчасною. Там зазначили, що "заява про взяття Андріївки є хибною та передчасною". Одночасно з цим Маляр відредагувала своє повідомлення і дещо змінила його зміст.

Вас також можуть зацікавити новини: