Арестович пояснив, як саме ЗСУ готуються звільняти Херсон

Збройні сили України створюють умови для "просідання" бойових можливостей ворога в захопленій ним частині Херсонської області.

Про це розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович під час прямого ефіру з російською журналісткою Юлією Латиніною, відповідаючи на питання, як українські війська готуються звільняти Херсон.

"Ми ж бачимо системну роботу по складах, командних пунктах, деяких інших об'єктах, мостах. Все це в сукупності, навіть невійськовій людині, про щось дуже конкретно сигналить. Сигналить про те, що ми цю "котлету" готуємо до нарізування і поїдання. І зрозуміло, що таке угруповання ніхто ніякими перемир'ями перебивати не буде", - заявив він.

Відео дня

Зазначимо, Арестович також спрогнозував, що в ході контрнаступу ЗСУ у полон будуть взяті сотні тисяч російських окупантів.

Як повідомляв УНІАН, 19 липня українські військові завдали удару по базі російських окупантів, розташованій в районі Антонівського мосту в Херсоні. Там загарбники розмістили багато зброї і військовий підрозділ.

Також повідомлялося про удар по цій споруді вранці 20 липня. Окупанти вже заявили, що рух по мосту буде тимчасово обмежено.

У британській розвідці називають основною вразливістю російської армії на Херсонщині саме Антонівський міст. Саме тому контроль над переправами через Дніпро може стати ключовим фактором у бойових діях у Херсонській області.