Так виглядає дорожнє покриття на Антонівському мосту після ударів ЗСУ / скріншот відео

У разі знищення або взяття під вогневий контроль Антонівського моста й переправи поблизу Каховської ГЕС в Херсонській області російське угруповання в цьому регіоні опиняється в оперативному оточенні.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, в такому випадку питання здачі або відступу окупантів вирішиться в найближчі тижні.

Відео дня

"Тому що тільки одного палива там потрібно завозити десятки, а то й сотні тонн на добу. Вся ця махина постійно їздить, переміщається, стріляє. Для цього потрібні боєприпаси, паливо і треба годувати цю величезну російську армію, яка знаходиться в Херсоні. Там сьогодні близько 10-12 тисяч військовослужбовців знаходяться на правому березі Дніпра", - зазначив експерт.

Жданов підкреслив, що у зв'язку з навислою загрозою РФ знову повертається до "ядерного шантажу".

Успішні удари ЗСУ по Антонівському мосту він назвав серйозною заявкою на знищення або "припинення існування" російського угруповання на правому березі Дніпра.

Як повідомляв УНІАН, 19 липня українські військові завдали удару по базі російських окупантів, розташованій в районі Антонівського мосту в Херсоні. Там загарбники розмістили багато зброї і військовий підрозділ.

Також повідомлялося про удар по цій споруді вранці 20 липня. Окупанти вже заявили, що рух мостом буде тимчасово обмежено.

У британській розвідці називають основною вразливістю російської армії на Херсонщині саме Антонівський міст. Саме тому контроль над переправами через Дніпро може стати ключовим фактором у бойових діях у Херсонській області.