Арестович переконаний, що в полон будуть взяті сотні тисяч росіян / фото УНІАН, Сергій Ревера

Російські окупанти в ході майбутнього контрнаступу Збройних сил України будуть масово здаватися в полон, прогнозує радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

Про це він сказав в ході прямого ефіру з російською журналісткою Юлією Латиніною.

"Уявіть, що буде, коли піде наш контрнаступ, з полоненими, яких буде сотні тисяч. Тому що наступ завжди дає дуже багато полонених. Це секрет, чому наших полонених у розпорядженні російської армії набагато більше, ніж їх полонених у нас. Коли ми підемо - це буде набір полонених, масовий", - пояснив Арестович.

Відео дня

Відповідаючи на питання, чому ЗСУ не йдуть в контрнаступ зараз, Арестович сказав, що "ми чекаємо".

"Наше завдання - вимотати противника. Російська армія повинна втратити здатність наступати. Коли угруповання втрачає здатність наступати - воно втрачає здатність і контрнаступати, робити ефективні контрудари у відповідь на наш контрнаступ", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, за даними президента Володимира Зеленського, російські військові взяли в полон понад 2,5 тисячі українських бійців з маріупольського заводу "Азовсталь"

Раніше американські аналітики припустили, що в Кремлі можуть використовувати ядерну загрозу для стримування наступу ЗСУ.