https://t.me/polkazov

Радник глави офісу президента України Олексій Арестович пояснив, чому Кремль так ненавидить окремий загін спеціального призначення НГУ "Азов".

Про це він розповів у бесіді з Юлією Латиніною.

"Проблема "Азова" полягає в тому, що у росіян до них персональна ненависть. Для російського режиму вони уособлюють все те, що вони ненавидять, з чим вони воюють. "Нацбатальйон", причому високомотивований, пустив крові дуже багато їм, стояв до кінця, робив це з таким драйвом. Вони ж б'ють в найголовнішу точку ідентифікації всього путінського режиму, мовляв "ми нещадно тиснемо і є один спосіб - або загинути, або поклонитися". Азов не зробив ні те, ні інше", - пояснив Арестович.

Відео дня

Зараз кремлівський режим намагається виставити військовополонених захисників Маріуполя поламаними та кинутими своїм керівництвом і Україною.

"Їм потрібно розтоптати і ім'я "Азов", і сам" Азов", щоб його фізично не було. Тоді вони здобудуть повну і беззастережну моральну перемогу тут, як то кажуть. І саме тому ми зробимо все, щоб не дати їм це зробити. Не тільки ми, а й наші міжнародні партнери", - підкреслив він.

Як писав УНІАН, в ніч на 29 липня на території колишньої виправної колонії в смт Оленівка Донецької області прогримів вибух. Було знищено будівлю, в якій утримувалися українські військовополонені.

Росія відразу ж звинуватила в події Збройні Сили України.

Україна заявила, що вибух в Оленівці був терористичним актом, з метою приховати військові злочини РФ, дискредитувати ЗСУ та зірвати поставки Західної зброї.

За даними української розвідки, теракт скоїли найманці зі складу ПВК "Вагнера" за особистою вказівкою її власника Євгена Пригожина.

Вас також можуть зацікавити новини: