Арестович зазначив, що Москва продовжує торгуватися / скріншот

Влада Російської Федерації намагається вести підкилимні переговори по Україні. Кремль шантажує масованими ударами по об'єктах інфраструктури.

"Ніякої таємниці немає. Подивіться на спроби Туреччини постійно виступити посередником, подивіться на публікації в The New York Times про те, що Бернс (директор ЦРУ – УНІАН) зустрічався з Наришкіним (глава служби зовнішньої розвідки РФ – УНІАН). Це аналітика того, що є у відкритих джерелах. Переговори так чи інакше йдуть, плюс постійні заяви глави МАГАТЕ. У нашій пресі є повідомлення про переговори щодо долі Запорізької АЕС", - розповів колишній радник офісу президента Олексій Арестович у коментарі ТСН.

На його думку, Москва намагається виторгувати Запорізьку, Херсонську, Донецьку, Луганську області України, а також Крим, які потрібні, щоб через років 10 все повторити.

Відео дня

"Друге - я підозрюю, що нейтралітет України. Проблеми мови, церкви - це другорядне, щоб торгуватися з більш високої гірки", - зазначив Арестович.

Крім того, він не виключає, що росіяни можуть торгуватися і за обмежені збройні сили, а також зняття західних санкцій.

"Вони намагаються створити з зернової угоди прецедент зняття санкцій. Вони намагаються показати, що у них є дієвий механізм, який призведе до силового зняття обмежень", - підсумував він.

Переговори щодо війни в Україні - останні новини

Одіозний глава МЗС Угорщини Петер Сіярто зустрівся російським колегою Сергієм Лавровим на полях Генасамблеї ООН. За його словами, Москва "готова до мирних переговорів".

23 вересня стало відомо, що британські офіційні особи провели дипломатичні дискусії з ключовими представниками Кремля щодо глобальної безпеки на тлі війни в Україні. 

Вас також можуть зацікавити новини: