Кримський міст знищать одним з перших / фото REUTERS

Коли Збройні сили Україні підійдуть до кордонів тимчасово окупованого Криму, розпочнуться удари по військових об'єктах росіян на півострові.

За словами екс-радника Офісу президента України Олексія Арестовича, першими будуть зруйновані: Кримський міст, база ЗС РФ та Чорноморський флот. Подробиці він розповів на своєму YouTube-каналі.

"Я скажу вам як військовий, що буде. Все свято розпочнеться, коли ми вийдемо на кордони Криму. Почнеться воно з Кримського мосту, щоб було веселіше, а потім розпочнеться обробка стратегічних складів, аеродромів, військових баз і заводів, які належать до підтримки боєздатності російського угруповання. І по флоту почнуть працювати", — зазначив Арестович.

Відео дня

На його думку, ударів, за прикладом того, що спостерігалися на аеродромі в Євпаторії минулого року, буде по 10 на тиждень. Арестович порадив росіянам, які незаконно переїхали на півострів за час окупації, задуматись над поверненням додому. Водночас тим, хто не хоче розлучатися з курортами, варто вже "морально налаштовуватись вже зараз".

"У дуже короткі терміни вам це знадобиться. Я б уже пакував валізи, поки Кримський міст цілий", — сказав колишній співробітник ОП.

Арестович вважає, що після деокупації Криму родичі російських солдатів, які перебувають там, поїдуть.

Звільнення Криму - що кажуть експерти

Військовий експерт, полковник ЗСУ Петро Черник раніше заявляв, що звільнити Крим зараз значно простіше,  ніж пройти лінію розмежування зразка 24 лютого минулого року. Для цього потрібні далекобійні ракети та хороша авіація.

Водночас військовий експерт Роман Світан  вважає, що ЗСУ можуть звільнити Крим від окупантів ще до осені цього року, якщо матимуть потрібні сили та засоби.

Вас також можуть зацікавити новини: