Україна обов'язково звільнить Крим / фото ua.depositphotos.com

Збройні сили України можуть звільнити Крим від окупантів ще до осені цього року, якщо матимуть потрібні сили та засоби.

Військовий експерт Роман Світан в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що півострів може стати пасткою для росіян.

"Крим сам по собі з військової точки зору важка територія для бойових дій. Однак, щодо перспектив нашого контрнаступу, Кримський міст, якими росіяни перекидають техніку, може бути знищений дуже швидко. Повітряним та морським шляхом росіяни не зможуть постачати достатньої кількості техніки та боєприпасів для оборони Криму. Тому для них єдиним надійним шляхом може залишатись Перекопський перешийок", - пояснив експерт.

Відео дня

Він додав, що втримати Крим окупантам буде дуже складно. За словами Світана, за всю історію жодна армія, яка була на цьому півострові, не змогла його втримати.

"Якщо Україна і далі буде отримувати військову підтримку, то цілком імовірно, що Крим буде деокупований ще до осені. Також нам потрібні будуть далекобійні засоби ураження, якими ми зможемо знищити Кримський міст і всі військові обʼєкти на території Криму. Далі ЗСУ можуть зайти до Криму і звільнити всю окуповану територію. Росіяни в Криму знаходяться в пастці. Оскільки за всю історію жодна армія, яка знаходилась в Криму не змогла втримати півострів. Та й виводити війська їм не буде куди", - підсумував експерт.

Деокупація Криму - що відомо

Постпред президента у АР Крим Таміла Ташева раніше заявила, що звільняти півострів від Росії будуть військовим шляхом. 

Водночас генерал-майор Служби безпеки України, екс-заступник голови СБУ Віктор Ягун попередив про небезпеку. На його думку, РФ може заявити світові, що якщо українські військові зайдуть у тимчасово окупований Крим, то розташована там ядерна зброя буде підірвана або ліквідована.

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що деокупація Криму є безальтернативною метою України.

Вас також можуть зацікавити новини: