Окупанти не витримають контрнаступу України, вважає Гудков / фото facebook.com/UkrainianLandForces

У військово-політичному керівництві Росії продовжується істерія через майбутній контрнаступ Збройних сил України, водночас самі окупанти фізично і морально виснажені. Існує ймовірність, що війна може завершитися вже цього року.

Таку думку в ефірі "24 каналу" висловив російський опозиційний політик Геннадій Гудков. За його словами, зараз є декілька факторів, які на це впливають.

Гудков зазанчив, що попри той факт, що Росія могла покращити ситуацію з амуніцією, харчуванням та іншим постачанням для окупаційних військ, російські втрати продовжують зростати. Ворог втрачає бойовий дух та здатність проводити наступальні операції. Водночас усі цілі РФ зазнали краху. 

Відео дня

"Війна не може тривати безкінечно. І ворог не може вічно воювати, якщо розуміє, що результату немає, а Україна набирає силу. Банально втрачається бойовий дух, а здатність йти в наступ знижується. Я дуже вірю у майбутній контрнаступ України", – наголосив політик.

Гудков переконаний, що багато що залежить від допомоги Україні від західних партнерів. Вони мають поставити Україні обіцяну зброю та завершити навчання українських військовослужбовцві. На його думку, це буде виконано.

"Російська армія не утримає наступ України і відкотиться назад. А це тяжкий моральний стан громадськості, навіть тієї, що поки підтримує Путіна. Тобто судячи з усієї логіки, все закінчиться у 2023 році, або принаймні все стане зрозуміло", – вважає Гудков.

Війна в Україні: прогнози

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан прогнозує, що найближчим часом російські окупаційні війська тікатимуть з Бахмута Донецької області. За його словами, ворог не зможе втриматися в українському місті.

Крім того, Світан вважає, що Україна може деокупувати Крим ще до осені 2023 року. Для цього Збройним силам необхідні відповідні сили і засоби.

Вас також можуть зацікавити новини: