Україна чекає від партнерів ракети ATACMS / скріншот

Якщо західні партнери передадуть Україні далекобійні ракети ATACMS, то ЗСУ отримають і ракети Taurus, впевнений військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, передає 24 канал.

"Я повністю впевнений, що якщо нам передадуть ATACMS, то ми отримаємо і Taurus. Хоча є деякі нюанси з використанням Taurus. Але це така ж ситуація, наприклад, як з передачею танків", - зазначив він.

За його словами, у разі отримання ATACMS їх використовуватимуть на материковій частині: у Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях, а ось Taurus та інші українські ракети зорієнтують на тимчасово окупований Крим. Ці ракети допоможуть зняти навантаження з авіаційних компонентів Storm Shadow і SCALP.

Відео дня

"Комплексне використання всього буде корисним. Не можна одне без іншого оцінювати. Комплексно всі засоби ураження будуть вносити ефект у знищення російських окупантів", - підсумував Коваленко.

Ракети ATACMS для України - актуальне

Нагадаємо, The Wall Street Journal писав, що ймовірна передача Україні американських балістичних ракет великої дальності ATACMS може схилити Німеччину до надання крилатих ракет Taurus. Зазначалося, що Берлін вважає за краще "рухатися разом з Вашингтоном" в поставках нових типів озброєнь.

Тим часом у Білому домі не підтвердили плани Сполучених Штатів Америки щодо передачі Україні далекобійних ракет ATACMS

Вас також можуть зацікавити новини: