Атака безпілотників на Москву: ЗМІ пояснили, чому вона "досить значуща"

Сьогодні російська столиця пережила вже третій наліт безпілотників, який приніс руйнування в самий центр Москви.

Сьогоднішня атака безпілотників на Москву "досить значуща", попри відсутність серйозного збитку. Про це пише британське видання Sky News

Зазначається, що під час цієї атаки було вражено дві нежитлові будівлі в центрі Москви. При цьому залишається незрозумілим, чи були ці будівлі початковою метою безпілотників, або влучили в них випадково через протидію систем ППО.

Автор публікації вважає, що нинішня атака є "досить значущою" і знаменує собою третій випадок, коли безпілотники завдають шкоди російській столиці.

"Вони були збиті засобами радіоелектронної боротьби, — кажуть в Міноборони, - але в центрі Москви ще встигли завдати шкоди. Це досить важливий показник і свідчить про те, наскільки цілеспрямованими можуть бути деякі з цих дронів", – зазначає журналіст.

Атака безпілотників у Москві 24 липня

Рано вранці 24 липня жителів Москви розбудили потужні вибухи. Як стало відомо згодом, два безпілотники прорвалися в центр російської столиці і впали недалеко від будівлі Міноборони РФ і штаб-квартири ГРУ з кібернаступу. Відомо про пошкодження мінімум двох будівель, одна з яких – офісний центр.

З цієї нагоди колишній президент РФ Дмитро Медведєв опублікував черговий безглуздий пост з погрозами на адресу України. Зокрема він закликав завдавати ударів по "нестандартних" цілях в Україні, не уточнюючи куди саме.

Військовий експерт Роман Світан констатував, що сьогоднішній прорив безпілотників до Москви підтверджує відсутність у Росії суцільної системи ППО.

Вас також можуть зацікавити новини: