Світан на тлі ударів БпЛА по Москві пояснив, чому ППО РФ таке "діряве" / фото з соцмереж

Сьогоднішній нічний удар безпілотниками по Москві вкотре підтвердив, що Росія не володіє надійною системою протиповітряної оборони, вона навіть не може захистити столицю. Про це в ефірі 24 каналу заявив військовий експерт Роман Світан.

"Це говорить про діряву систему ППО Росії, у них її просто не існує, якщо безпілотники такого рівня, які пройшли як мінімум 500-600 кілометрів, а якщо за маршрутами з вигинами, то до 700 кілометрів", - сказав він.

За словами експерта, у росіян просто немає необхідної кількості систем ППО, щоб покрити таке величезне за площею місто, яким є Москва.

Відео дня

"Вся річ у тім, що Москва дуже велика за площею. Навіть по периметру розставити достатню кількість ППО вони просто не можуть. Вони повинні працювати в автоматичному режимі, там, напевно, треба під сотню зенітно-ракетних комплексів, щоб з усіх боків Москви перекрити тільки входи", - сказав він.

Як приклад він навів розрекламований російський зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир".

"У "Панцира" дальність 20 кілометрів. Скільки їх треба розставити навколо Москви, а вони ще повинні один одного перекривати, тобто, кожні 10 кілометрів повинен стояти "Панцир". І це не вирішить всіх проблем, тому що навіть "Панцир" можна пройти за певними маршрутами, коли безпілотник йде з огинанням рельєфу, на 3-5-7 метрів "Панцир" його не бачить", - сказав він.

За його словами, безпілотник може обійти Москву з північного сходу або пройти по річці на гранично малих висотах, а потім виринути і виконати бойове завдання.

Удар БпЛА по Москві 24 липня - деталі

У ніч на 24 липня Москву атакували невідомі безпілотники, жителі багатьох районів міста повідомили про вибухи. Міністерство оборони Російської Федерації звинуватило Україну в спробі здійснити удар "по об'єктах на території Москви" за допомогою двох безпілотників.

Один БпЛА впав неподалік від самого Міністерства оборони РФ, інший - навпроти військового університету імені князя Олександра Невського - штаб-квартири ГРУ з кібернаступу.

Вас також можуть зацікавити новини: