Росія знову атакувала Україну дронами / фото ілюстративне ua.depositphotos.com

Російські війська ввечері у суботу, 10 лютого, запустили ударні дрони в бік України. Про це повідомили у Повітряних силах.

Там зазначили, що зафіксовано запуск ворогом кількох груп ударних БпЛА "Shahed" з району полігону Чауда (Крим).

Оновлено о 03:47: Відбій загрози БПЛА.

Відео дня

Оновлено о 03:15: У низці областей оголошено відбій тривоги. Вона все ще триває у Житомирській та Київській областях, а також у Києві.

Оновлено о 03:00: На підступах до Києва працює ППО, заявили у КМДА.

Оновлено 02:51: На Київщині зафіксовано ворожі дрони, працює ППО. Про це повідомляють у Київській обласній військовій адміністрації.

Оновлено о 02:24: "Шахеди" у Вінницькій та Житомирській областях летять курсом на північ, на Черкащині – у бік Київщини, повідомляють у Повітряних силах.

Оновлено о 01:55: У Києві оголошено повітряну тривогу.

Оновлено о 01:43: У ПС ЗСУ повідомили, що "шахеди" на Вінниччині прямують північно-західним курсом. Група "шахедів" вздовж межі Миколаївської та Кіровоградської областей летять на захід.

Крім того, група "шахедів" на Кіровоградщині прямує на Черкащину. Зазначається, що кілька нових груп з Чорного моря летять на Миколаївщину.

Оновлено о 01:19: Група дронів з Одеської області прямують на Вінничину. 

Також на Миколаївщину з Чорного моря летить нова група "Шахедів". Водночас дрони, які були помічені на Черкащині, тримають курс на Київщину. 

Оновлено о 01:04: Групи "шахедів" на Черкащині – у напрямку Черкас.

Оновлено о 00:56: Групи "шахедів" на Черкащині прямують на Смілу. Також кілька груп "шахедів" рухаються вздовж межі Миколаївської та Одеської областей на північний захід. Ще кілька груп – вздовж межі Миколаївської та Херсонської областей летять на Кіровоградщину, повідомляють у ПС ЗСУ.

Оновлено о 00:50: У Миколаєві знову пролунали вибухи.

Оновлено о 00:47: "Шахеди" прямують на Миколаїв зі сходу. Крім того, нові групи дронів летять з Чорного моря на Миколаївщину, заявили в Повітряних силах.

Оновлено о 00:27: Групи ворожих ударних БпЛА зафіксовані на Одещині, Миколаївщині, Херсонщині, Кіровоградщині, Черкащині, Дніпропетровщині, повідомили в ПС ЗСУ.

Загроза існує для Одеси, Миколаєва, Кропивницького та Кривого Рогу.

Оновлено о 00:12: "Шахеди" заходять на Одесу з заходу. Також дрони з Кіровоградщини прямують у напрямку Черкащини, повідомили в Повітряних силах.

Оновлено о 00:06: Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомив про пожежу на одному з обʼєктів у місті. "Відкрита територія. Займання сухої трави. Без постраждалих", - уточнив він.

Оновлено о 23:54: Нові групи "шахедів" з півдня на Миколаївщину.

Оновлено о 23:53: "Шахеди" з Миколаївщини рухаються курсом на Кіровоградщину та Дніпропетровщину.

Оновлено о 23:46: На Миколаївщині більше 5 груп "шахедів" маневрують на заході, півночі, півдні та в центрі області. "Шахеди" на Одещині курсом на Одесу.

Оновлено о 23:37: Група "шахедів" продовжує рух вздовж межі Миколаївської та Одеської областей на північний захід. Інша група змінила курс, прямує на північний схід. "Шахеди" на Одещині рухаються у напрямку Білгород-Дністровського.

Оновлено о 23:25: Стало відомо про нову  група "шахедів" на півдні Миколаївщини.

Оновлено о 23:24: Надійшла інформація про кілька груп "шахедів", що рухаються вздовж межі Миколаївської та Одеської областей на північний захід. Кілька груп "шахедів" над акваторією Чорного моря продовжують рух курсом на південь Одещини (Затока, Татарбунари).

Оновлено о 23:15: ЗМІ повідомили про звуки вибухів у перемісті Дніпра.

Оновлено о 23:09: Стало відомо, що кілька груп "шахедів" на півдні Миколаївщини прямують на північний захід. Нова група "шахедів" над акваторією Чорного моря курсом на південь Одещини.

Оновлено о 23:07: ЗМІ повідомили, що у Миколаєві було чутно звуки вибухів.

Оновлено о 23:06: Надійшла інформацію про те, що ще одна група "шахедів" рухється на Дніпро з півночі.

Оновлено о 23:02: Повідомлялося, що група "шахедів" рухаються вздовж русла Південного Буга у напрямку Миколаєва.

Оновлено о 22:59: Мешканців Дніпра попередили, що "шахеди" рухаються на Дніпро з півночі.

Оновлено о 22:52: Повітряні сили повідомили, що "шахеди" на півночі Дніпропетровщини прямують у напрямку Дніпра. Кілька груп "шахедів" на півдні Миколаївщини рухаються курсом на Одещину, нові групи "шахедів" над акваторією Чорного моря прямують на північ та північний захід.

Останні атаки РФ по Україні

Ввечері 9 лютого росіяни атакували Україну "шахедами". Окупанти завдали ударів дронами-камікадзе "шахед" по Харкову. Три БпЛА влучили по Немишлянському району міста. Було зруйновано об'єкт критичної інфраструктури та понад 15 житлових будинків, виникла масштабна пожежа.

Згодом стало відомо, що жертвами атаки РФ на Харків стали вже семеро людей. Серед загиблих ціла родина - діти 7 та 4 років, немовля та їхні батьки. Також унаслідок пожежі живцем згоріли паралізований чоловік та його дружина.

Вас також можуть зацікавити новини: