Вранці 24 липня Москву атакували невідомі дрони / скриншот

Російський опозиціонер та правозахисник Марк Фейгін, коментуючи атаку безпілотників на Москву 24 липня, заявив, що вона мала радше психологічний ефект, ніж військовий. Столиця РФ залишатиметься відстороненої від розвʼязаної Кремлем війни, поки по ній не буде завдано нищівних ударів, зокрема, по адмінбудівлях.

"Поки у прифронтових містах можуть вибухати снаряди і гинути люди, Москві все одно, як і будь-якому іншому місту, якого це не стосується. Для необхідного ефекту дрони повинні долітати до цілі, а війна має прийти шляхом наслідків, а не передумов", – додав він в ефірі "24 каналу".

За словами Фейгіна, спокій та стабільність у двох містах Росії – Москві та Санкт-Петербурзі – є принципом російського диктатора Володимира Путіна у війні, розпочатій проти України.

Відео дня

"Вони намагаються зараз показати, мовляв, "ми можемо обстрілювати і вбивати, а нам нічого за це не буде". Тому війна ніколи не закінчиться, якщо не буде страху дій у відповідь, які можуть зачепити Москву", – резюмував правозахисник.

Атака дронів на Москву 24 липня

Вранці у понеділок, 24 липня 2023 року, в російскій столиці пролунали вибухи. Москву атакували невідомі безпілотники – "хлопки" чули мешканці одразу декількох районів. Згодом в російських ЗМІ повідомили, що уламки дрона знайшли неподалік від Міністерства оборони РФ.

Британське видання Sky News пише, що ця атака була доволі значущою, навіть незважаючи на відсутність великих збитків. Це був вже третій випадок, коли у російській столиці траплялася "бавовна" через застосування дронів. 

Ранкову атаку БпЛА прокоментували і в Головному управлінні розвідки України. Представник відомства Андрій Юсов наголосив, що цей процес набиратиме обертів. За його словами, той факт, що вибухи пролунали в безпосередній близькості до адмінбудівель РФ у Москві, свічить про нездатність Росії контролювати такі обʼєкти та небо над ними.

Вас також можуть зацікавити новини: