У Москві "підбили" бізнес-центр / скріншот

Сьогоднішня атака безпілотників на Москву "досить значуща", попри відсутність серйозного збитку. Про це пише британське видання Sky News

Зазначається, що під час цієї атаки було вражено дві нежитлові будівлі в центрі Москви. При цьому залишається незрозумілим, чи були ці будівлі початковою метою безпілотників, або влучили в них випадково через протидію систем ППО.

Автор публікації вважає, що нинішня атака є "досить значущою" і знаменує собою третій випадок, коли безпілотники завдають шкоди російській столиці.

Відео дня

"Вони були збиті засобами радіоелектронної боротьби, — кажуть в Міноборони, - але в центрі Москви ще встигли завдати шкоди. Це досить важливий показник і свідчить про те, наскільки цілеспрямованими можуть бути деякі з цих дронів", – зазначає журналіст.

Атака безпілотників у Москві 24 липня

Рано вранці 24 липня жителів Москви розбудили потужні вибухи. Як стало відомо згодом, два безпілотники прорвалися в центр російської столиці і впали недалеко від будівлі Міноборони РФ і штаб-квартири ГРУ з кібернаступу. Відомо про пошкодження мінімум двох будівель, одна з яких – офісний центр.

З цієї нагоди колишній президент РФ Дмитро Медведєв опублікував черговий безглуздий пост з погрозами на адресу України. Зокрема він закликав завдавати ударів по "нестандартних" цілях в Україні, не уточнюючи куди саме.

Військовий експерт Роман Світан констатував, що сьогоднішній прорив безпілотників до Москви підтверджує відсутність у Росії суцільної системи ППО.

Вас також можуть зацікавити новини: