Росія атакувала Київ дронами 30 грудня / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

У ніч проти 30 грудня Росія атакувала Київ іранськими дронами-камікадзе Shahed. Стало відомо про пошкодження через падіння уламків БПЛА, збитих українськими захисниками.

Як повіідомив мер Києва Віталій Кличко з посиланням на сили ППО, сім дронів-камікадзе йшли на Київ, два з них збили на підльоті, п'ять - над столицею.

"Внаслідок падіння уламків у Голосіївському районі пошкоджено вікна в житловому будинку і в одному нежитловому будинку. Постраждалих немає", - зазначив він.

Відео дня

Росія атакувала Україну дронами Shahed 30 грудня - що відомо

Як повідомляють Повітряні сили ЗСУ, у ніч з 29 проти 30 грудня РФ атакувала Україну безпілотниками-камікадзе іранського виробництва Shahed-131/136. Всього було випущено 16 дронів, їх всі знищили.

Голова Київської ОВА Олексій Кулеба зазначив, що в області влучень в об'єкти інфраструктури немає. А у Києві уламки одного з Shahed потрапили в адміністративну будівлю в Голосіївському районі.

Росія вже кілька місяців застосовує іранські дрони Shahed для ударів по українських містах та об'єктах критичної інфраструктури. Відомо, що першу партію БПЛА від Ірану РФ отримала влітку 2022 року.