Окупанти атакували Київ дронами-камікадзе / скриншот

В Київській області внаслідок атаки дронів влучань в об’єкти інфраструктури немає. А в Києві один з баражуючих боєприпасів Shahed влучив у адміністративну будівлю в Голосіївському районі.

Як повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, атака була здійснена дронами-шахедами.

"Росія знову цілилась по наших об’єктах інфраструктури. Сили ППО відбили безпілотники. Попередньо, влучань немає. На місцях збиття працюють екстрені служби", - написав Кулеба.

Відео дня

За повідомленням Київської міської військової адміністрації (КМВА), вночі в Києві один з баражуючих боєприпасів Shahed влучив у адміністративну будівлю в Голосіївському районі, внаслідок чого вона частково зруйнована.

"В житловому будинку поруч є пошкодження вікон, інформація щодо потерпілих не надходила", - йдеться у повідомленні.

Начальник КМВА Сергій Попко наголосив, що вночі ворог продовжував здійснювати масовані повітряні напади на столицю України. "Після вчорашнього ракетного обстрілу, який не приніс агресору результатів, сьогодні вночі столиця витримала атаку іранських БПЛА Shahed. В повітряному просторі Києва було зафіксовано 5 ворожих беспілотників. Сили ППО здійснили вогневе ураження всіх цілей", - повідомив він.

Атака на Київ дронами-камікадзе

У 2:13 в Києві було оголошено про повітряну тривогу. Російські окупанти  атакували Київ і Київську область дронами. Киян і мешканців області попередили про роботу ППО. 

Крім цього українські захисники вночі збили 10 ворожих ударних дронів у  Дніпропетровській та Запорізькій областях. Це були дрони типу "Шахед" і "Марлін".

Іранські дрони у війні проти України

Російська армія активно застосовує іранські безпілотники типу Shahed для ударів по українських містах та об'єктах критичної інфраструктури, а також розвідувально-ударні Mohajer-6.

За інформацією ЗМІ, Росія та Іран домовилися про виробництво дронів на території РФ. Першу партію БПЛА Іран продав Росії влітку.

19 грудня президент Володимир Зеленський заявив, що Росія отримала від Ірану ще одну партію Shahed у кількості 250 одиниць.

Вас також можуть зацікавити новини: