Росіяни накопичували ракети всю осінь і початок зими / фото КГВА

Російські окупанти довго накопичували ракети. Тепер же росіяни, швидше за все, зосередяться на запуску специфічних ракет, які складно збивати.

Військовий оглядач Денис Попович зазначив, що восени і на початку зими літали тільки "Шахеди", а масованих ракетних атак не було. При цьому він не зміг сказати, скільки знадобитися часу, щоб Москва використовувала свої запаси.

"Раніше говорили, що вони "з коліс" запускають ракети. Це свідчило про відсутність запасів. Але видно, що вони здатні їх виробляти. Там накопичували їх (ракети – УНІАН) кілька місяців, майже не обстрілюючи Україну протягом осені. Тепер вони починають відстрілювати їх", – розповів експерт у коментарі 24 Каналу.

Відео дня

За його словами, росіяни, ймовірно, зроблять ставку на ракети, які складно збивати – балістичні "Іскандери" або аеробалістичні "Кинджали".

"Думаю, що вони і далі будуть використовувати балістичні та аеробалістичні ракети, щоб спробувати максимально забезпечити знищення тих цілей, які вони для себе обрали", – підсумував Попович.

Удар по Україні 2 січня 2024 - головні новини

2 січня росіяни запустили по Україні понад 60 ракет Х-101 / Х555Х-55 та 10 Х-47м2 "Кинджал" , в результаті чого десятки постраждалих і двоє загиблих.

Також Росія завдала ракетний удар по центру Харкова. Наразі відомо про загибель 91-річної жінки та 47 постраждалих, серед яких - діти.

Вас також можуть зацікавити новини: