Експерт пояснив, які цілі переслідують росіяни під час атак на Київ / фото УНІАН

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко заявив, що метою масованих атак росіян по Києву із застосуванням ракет та дронів є не лише виявлення систем Patriot. Мета таких ударів є комплексною. 

"Це не просто мета знищити у форматі полювання той самий ЗРК Patriot. Це, наприклад, ще відволікання нашої протиповітряної оборони. Тобто, вони це роблять для того, щоб, умовно, зірвати підготовку до наших наступальних дій", – зазначив Коваленко в ефірі Апостроф TV.

Крім того, за словами експерта, важливим чинником у цих атаках є і тиск на українців, зокрема киян, які страждають від нічних ударів вже місяць.

Відео дня

"Окрім цього це, дійсно, морально-психологічний тиск і продовження тактики виявлення локацій, позицій, де розміщуються наші системи протиповітряної оборони. Плюс до цього – виявлення та фіксація номенклатури безпосередньо тих систем – зенітно-ракетних комплексів та формування цієї мапи протиповітряної оборони над Києвом та Київщиною", – резюмував Коваленко.

Удари Росії по Києву

Протягом останніх декількох тижнів російські окупаційні війська суттєво посилили атаки на Київ із застосуванням як ракет, так і іранських дронів-камікадзе. 

В ніч на 1 червня росіяни випустили по Києву 10 ракет "Іскандер" – усі вони були збиті українською ППО. Уламки ворожих ракет завдали шкоди в Дніпровському районі. Крім того, у Деснянському районі Києва загинули троє людей, серед яких 9-річна дитина, її мати та ще одна жінка. 

Пізніше чоловік однієї з загиблих розповів, що він разом із дружиною та дитиною прямували до укриття в поліклініці, проте його ніхто не відкрив. Поки люди чекали на можливість потрапити до укриття – впали уламки. Дитина чоловіка вціліла, проте жінка – загинула.

Вас також можуть зацікавити новини: