Під час нічної атаки на Київ у Деснянському районі було закрито притулок / фото КГВА

Чоловік однієї із загиблих розповів деталі трагедії в Деснянському районі Києва під час ракетної атаки російських окупантів у ніч на 1 червня. Чоловік повідомив, що його сім'я прийшла до укриття після оголошення повітряної тривоги, але воно виявилося закрите.

"Була тривога, люди бігли в укриття. Укриття просто не відкрили і все. Люди стукали, дуже довго стукали. Були жінки, діти, але ніхто не відкрив", - розповів місцевий житель Ярослав у коментарі "Суспільне".

Він зазначив, що його дружина з дитиною залишилися біля укриття, а він сам побіг до іншої частини будинку, щоб знайти людину, яка відкрила б укриття, і саме в цей момент "прилетіло".

За словами місцевих жителів, уламки впали через 10 хвилин після оголошення повітряної тривоги.

Крім дружини Ярослава, загинули ще дві людини, в тому числі дитина, а більше десяти осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Уламки також впали на дитячу поліклініку, поруч пошкоджені будівлі.

Ракетна атака на Київ у ніч на 1 червня - що відомо

У ніч на четвер, 1 червня 2023 року, в Києві та багатьох областях України оголосили повітряну тривогу. У столиці та Київській області лунали вибухи - працювала ППО. 

О 3:19 мер Києва Віталій Кличко повідомив про виклик з Дніпровського району міста. Туди попрямували відповідні служби. Вибухи прогриміли і в інших районах столиці.

Пізніше начальник Київської міської Військової адміністрації Сергій Попко заявив, що під час атаки росіяни, ймовірно, застосували крилаті ракети балістичного типу. Всі виявлені цілі були збиті засобами ППО.

У свою чергу в Генеральний штабі ЗСУ повідомив, що удари по столичному регіону були нанесені ракетами типу "Іскандер". 10 з 10 ракет були знищені.

Вас також можуть зацікавити новини: