У Міноборони РФ хизувалися ядерними випробуваннями / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Сергій Згурець вважає, що Росія намагається продемонструвати всьому світу власну ядерну потужність.

В коментарі для "Еспресо" він зазначив, що останні ядерні випробування РФ - це частина тиску на владу США.

"Коли ми говоримо про стратегічні ядерні балістичні ракети на кшталт "Булави" та інших ракет, то це фактично стосується сигналів, які РФ зараз посилає США та європейцям у контексті атомного залякування. Ми бачимо цілий комплекс заходів, які здійснила Росія. Зокрема, пуск балістичної ракети "Булава" з заявою про те, що ракета досягла полігону і влучила у визначені цілі, а після цього було заявлено про прийняття на озброєння ракетоносія класу "Борей", який буде вже сьомим підводним човном такого класу у РФ", - сказав Згурець.

Відео дня

Експерт також пригадав показовий момент, коли Путін їздив до Китаю, то за ним там тягали вже не одну, а дві чорні скриньки, що так само пов'язувалося з демонстрацією важливості ядерного арсеналу Росії.

"Але паралельно ми розуміємо, що це скоріше заходи для інформаційного впливу, які скеровані на те, аби знову зважили на російський ядерний потенціал. А також, що подальше надання тих чи інших засобів для української армії треба призупиняти з огляду на ймовірну ескалацію і використання з боку РФ ядерного компонента. Це те, що так чи інакше вимушена брати до уваги адміністрація США, яка власне це і робить, що відзеркалилось на темпах постачання допомоги Україні. Однак ядерна риторика за РФ зберігається. Питання залишається у впевненості наших партнерів, що цей компонент не є таким, який має впливати на обсяги та темпи постачання військової допомоги Україні", - додав Згурець.

Тренування масованого ядерного удару в РФ - деталі

Раніше ЗС РФ виконали пуски балістичних та крилатих ракет в ході тренування з відпрацювання масованого ядерного удару у відповідь на ядерний удар противника.

В ГУР повідомили, що Росія провалила випробовування носіїв ядерної зброї - ракет "Ярс" та "Булава".

Але 5 листопада Росія знову здійснила випробувальні пуски міжконтитентальної балістичної ракети "Булава", яка здатна нести ядерний заряд.

Вас також можуть зацікавити новини: