Аваков допустив деблокаду Маріуполя після невдачі росіян / фото REUTERS

Маріуполь не до кінця захоплений росіянами, під контролем української армії знаходиться чверть міста, Путіну пора перестати обманювати себе.

У разі, якщо наступ окупантів захлинеться, з'явиться шанс для деблокади міста, заявив "Апострофу" екс-міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, українські сили в Маріуполі ("Азов", морпіхи, Нацгвардія, поліція і прикордонники) знаходяться в одному кулаці, який становить близько 25% міста.

Відео дня

"Швидше, відбудеться ситуація, коли протягом найближчих тижнів повністю захлинеться так званий наступ Путіна на півдні та сході. Коли цей наступ захлинеться, тоді почнеться ситуація відкату. Відкат - це коли не виконано те, що планували. Це як коли ти їдеш на велосипеді і несподівано зупинився. Але ти не можеш стояти, велосипед починає падати, і ти падаєш з цього велосипеда і догори дригом мчиш звідти, розумієте? І ось це відбуватиметься з путінським військами. І тоді на тлі стримування і невдачі в цьому наступі цілком можлива і ймовірна деблокада нашого угруповання в Маріуполі", - говорить він.

Раніше УНІАН вже повідомляв, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу збрехав президенту країни-агресора Володимиру Путіну про захоплення Маріуполя. Захисники міста негайно ж відреагували на цю доповідь даними про знищення техніки окупантів.

Водночас Путін наказав своєму міністру скасувати штурм "Азовсталі", оскільки він"недоцільний". Однак пізніше стало відомо, що в місті прямо в той момент відбувається бомбардування й обстріл території "Азовсталі".