Коваленко прокоментував ситуацію в Авдіївці / t.me/pavlokyrylenko_donoda

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що "занадто багато всякої дичини" зараз навколо Авдіївки, замість того щоб зберігати спокій, стриманість і тверезість.

Коваленко зазначив, що в Авдіївці триває процес виведення підрозділів з потенційно небезпечних секторів міста. Основними опорними зонами в даному процесі є коксохім і 9-й Квартал.

"Противник має вогневий контроль над всією логістикою, але на захід від міста логістика фізично не перерізана, що дозволяє її використовувати в екстремально складних умовах", - написав аналітик.

Відео дня

Він сказав, що відсутність пропорційного боєкомплекту артилерії не дозволяє організувати ефективну контрбатарейну боротьбу. Крім того, ворог активізував в рази застосування тактичної авіації та КАБів по місту.

Коваленко зазначив, що окупанти продовжують штурмові дії в районі коксохіму, в південній частині міста і у напрямку Каштанове-Авдіївка.

"Активізувався в напрямку Ластівчине і на Північне...",- зазначив він.

На сьогоднішній день, як зазначив Коваленко, командування окупантів по Авдіївці задіяло весь наявний актив.

"Станом на сьогодні, триває виведення сил і засобів з міста, під прикриттям свіжих підрозділів, які так само стримують спроби окупантів просуватися в межах міста з метою перерізання логістики", - пояснив ситуацію аналітик.

Ситуація в Авдіївці

Командувач оперативно-стратегічним угрупуванням військ "Таврія", бригадний генерал Олександр Тарнавський заявив, що після багатьох місяців протистояння, командування оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" прийняло рішення відійти з позиції "Зеніт" на південно-східній околиці Авдіївки.

Президент Володимир Зеленський повідомив головний сигнал, який доносить до військового керівництва Сил оборони в Авдіївці, яку намагаються оточити російські загарбники.

Вас також можуть зацікавити новини: