Українські бійці відбивають штурми росіян під Авдіївкою / фото Сили оборони півдня

Російські війська втратили кілька тисяч солдатів після активізації наступу в районі Авдіївки з 10 жовтня. Українські бійці успішно відбили всі спроби штурмів росіян.

Як зазначив військовий оглядач Денис Попович, Росії потрібна перемога на тлі їхніх брехливих заяв, що наступ ЗСУ на півдні провалився. І за незначне розширення сірої зони у районі Авдіївки росіяни платять непорівнянну ціну, зазначив експерт.

"Були тактичні просування в районі Красногорівки... Але у порівнянні з втратами, які вони там отримали, а це кілька тисяч загиблих військовослужбовців, ці просування тактичного плану, розширення сірої зони... Це не та ціна... Станом на вчорашній день, я б констатував провал їхнього наступу в районі Авдіївки практично за всіма параметрами", - заявив Попович.

Оглядач припускає, що російські війська будуть атакувати ще раз.

"Але дуже схоже, що все це перейшло у позиційну війну... Якщо вони і далі будуть продовжувати так наступати, як вони наступають, то втрати будуть множитися. Якщо вони якимось чином поміняють свою тактику, тоді подивимося", - додав експерт.

Наступ РФ в районі Авдіївки - актуальне

Як повідомляв Інститут вивчення війни (ISW), російським військам не вдалося домогтися успіхів у спробах оточити Авдіївку, але вони можуть найближчим часом активізуватися знову.

Також аналітики відзначали, що російські окупанти і їхній диктатор Володимир Путін змінили риторику про наступ окупантів на Авдіївку, "зменшуючи очікування" щодо ймовірного просування на цьому напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: