Українські воїни мали дещо раніше відійти з Авдіївки, вважає Павло Лакійчук / колаж УНІАН зі скріншотів

Авдіївка зараз у центрі уваги. Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський ухвалив правильне рішення щодо виведення наших воїнів з цього міста у Донецькій області, оскільки українська держава має одне військо, і у разі його втрати народ не буде кому захищати.

Такою думкою поділився капітан першого рангу запасу Військово-морських сил Збройних сил України, керівник безпекових програм Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Павло Лакійчук в ефірі каналу "Еспресо". Експерт зазначив, що погоджується з головнокомандувачем ЗСУ. "...Однозначно, коли є вибір між утриманням території і збереженням війська, потрібно обирати другий варіант", - підкреслив співбесідник.

Водночас офіцер додав, що, на його думку, "відхід з Авдіївки потрібно було здійснювати дещо раніше, але командування на місці краще знає свої ресурси та можливості". Експерт також сказав, що українська сторона, на жаль, має мало ресурсів. Лакійчук поділився, що у російських загарбників на цій ділянці фронту є перевага "у 7-10 разів".

Відео дня

Авдіївка сьогодні у центрі уваги - що треба знати

Росіяни восени 2023 року почали активно штурмувати Авдіївку й намагатися її оточити, при цьому не шкодували живої сили - здійснювали так звані "м'ясні штурми" й зазнали дуже серйозних втрат. Супротивники почали просуватися вперед на фоні того, що у Сил оборони нашої держави виник "снарядний голод".

16 лютого стало відомо, що РФ відправила на штурм Авдіївки резерви, розміщені навіть на інших ділянках фронту. Вночі 17 числа з'явилася інформація, що Олександр Сирський вирішив вивести підрозділи наших військ з міста, щоб уникнути оточення та зберегти здоров’я та життя наших захисників. За словами експерта Олександра Мусієнка, наші воїни були змушені вийти з Авдіївки, в тому числі через дуже стрімкий ворожий наступ.

Вас також можуть зацікавити новини: