Експерт пояснив, чому українським воїнам довелося вийти з Авдіївки / колаж з фото 93 ОМБр Холодний Яр та скріншоту

У центрі уваги бої за Авдіївку - місто, яке знаходиться у Донецькій області й опинилося під контролем російських загарбників. Експерт Олександр Мусієнко зазначив, що українські воїни вийшли з цього населеного пункту з кількох причин, зокрема, через дуже стрімкий наступ супротивника.

Захисники нашої держави вже не мали можливості стримувати ворогів, розповів аналітик під час спілкування з "РБК-Україна". "…вони (росіяни, - Ред.) досить активно рухалися з північного флангу, плюс почали просуватися в забудові, бої йшли в самій Авдіївці", - заявив співбесідник.

За його словами, також відвід військ спричинило й те, що супротивники почали перекривати логістику, "постійно точилася боротьба за шляхи сполучення, за дорогу, якою ми постачали наше угруповання". Крім того, свою роль зіграло й те, що супротивники активно застосовували авіацію, зросло число ударів керованими авіабомбами. "У підсумку з'явилася загроза оточення", - зазначив аналітик.

Відео дня

Важливі новини - Авдіївка під контролем росіян

Росіяни восени 2023 року почали активно штурмувати Авдіївку, не шкодуючи ні живої сили, ні техніки, й зазнавали величезних втрат. Низка експертів зазначали, що супротивники докладали так багато зусиль для захоплення міста, щоб російському диктатору Володимиру Путіну було чим похвалитися напередодні псевдовиборів президента, запланованих на березень 2024-го.

Взимку поточного року ворог почав отримувати "успіхи" на тлі того, що українські воїни мають "снарядний голод". У середині лютого Росія стягнула на штурм Авдіївки всі свої резерви, зокрема, й ті, що були на інших напрямках фронту. Українська сторона вирішила зберегти життя своїх воїнів та вивела їх з міста. Вже відомо, що наші бійці займали позиції, розміщені на другій лінії оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: