Окупанти, швидше за все, зупиняться після захоплення Авдіївки, спрогнозував Олексій Гетьман / колаж УНІАН з фото Telegram-канал Анни Маляр та скріншоту

Авдіївка зараз у центрі уваги, місто в тактичному сенсі було вигідне українським воїнам, оскільки поки ще захоплений Донецьк перебував під вогневим контролем артилерії, його не обстрілювали, але російські загарбники знали, що це можливо, тому не робили там військових хабів чи складів.

Після того, як наші захисники вийшли з Авдіївки, на фронті не варто очікувати серйозних змін, поділився прогнозом з "РБК-Україна" майор запасу Збройних сил України - військовий експерт Олексій Гетьман. На його думку, "найближчим часом нових просувань росіян чекати не треба, вони виконали поставлене завдання до так званих виборів президента (заплановані на 15-17 березня, - Ред.)".

Аналітик вважає, що супротивники, швидше за все, зупиняться після захоплення Авдіївки, йому необхідно привести до ладу підрозділи, які зазнали істотних втрат, і перегрупувати сили.

Відео дня

Ось де знаходиться Авдіївка - карта / скріншот

"...Авдіївка - це панівна висота, а далі - йдуть низини і потім пагорби, де можна тримати оборону, за 15-20 кілометрів на захід від Авдіївки. Швидше за все, українські основні сили відійдуть туди, а ось ця ділянка між Авдіївкою і наступними пагорбами буде перебувати під контролем українських військ, щоб контролювати дії росіян", - додав Гетьман.

Важливі новини - Авдіївка стала мішенню РФ

Росіяни восени минулого року почали активно намагатися взяти Авдіївку в кільце - проводили багато штурмів і зазнали величезних втрат в техніці і живій силі. Варто зазначити, що загальні втрати ворога на 17 лютого 2024 року становлять приблизно 401 350 супротивників.

У лютому вороги почали просуватися вперед на тлі "снарядного голоду" у Сил оборони України. 16 числа стало відомо, що РФ кинула на штурм міста всі резерви, в тому числі з інших напрямків фронту. Українська сторона вирішила вивести своїх воїнів з Авдіївки, щоб зберегти їх життя. Бійці почали займати позиції на другому рубежі оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: